Prvi Karlovački

Sjajan uspjeh učenika Šumarske i drvodjeljske škole na Worldskills-u Croatia 2019.

11.04.2019

Karlovac

Učenici Krešo Šubić, Filip Lipošćak i Josip Rendulić osvojili nagrade

Karlovačka Šumarska i drvodjeljska škola bila je domaćin Državnom natjecanju učenika u disciplini šumarstvo kojeg provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kroz projekt Worldskills Croatia 2019. Natjecanje je bilo od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu. Worldskills je obuhvaćao 43 discipline, tri međusektorske smotre, a domaćin su bile 34 škole. Na natjecanju je sudjelovalo 580 natjecatelja. Organizaciju natjecanja pomogli su Šumarski fakultet, Hrvatske šume i Šumarski institut Jastrebarsko. Škola je imala predstavnike u disciplini šumarstvo u kojoj je sudjelovalo sedam škola sa 14 natjecatelja.

Naši predstavnici su osvojili prvo mjesto u timu, a pojedinačno prvo i drugo mjesto. Prvo je osvojio učenik Krešo Šubić, a drugo Filip Lipošćak, a njihova mentorica je bila Milka Konta. Čestitam kako mentorici, tako i svim nastavnicima koji su učenike pripremali za natjecanje. Njihova disciplina šumarstvo odvijala se u dvije cjeline: šumarska ruka i šumarsko oko koje su se odvijale na Velesajmu i šumi Dotršćina, kazala je v.d. ravnateljice Đurđica Janjanin.

Osim ovoga Škola je imala predstavnika i u disciplini stolarstvo.

Učenik naše Škole najprije je morao sudjelovati na izlučnom natjecanju u Zadru, gdje je osvojio treće mjesto i time se plasirao na državno natjecanje gdje je postigao također izvrstan rezultat, osvajanje trećeg mjesta. To je učenik Josip Rendulić i mentorica Ljiljana Lozančić.

U tri dana koliko je trajalo natjecanje je posjetilo više od 12 tisuća posjetitelja, a među njima su bili i predstavnici osnivača, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i županijska pročelnica Marija Medić. (m.m.)