Prvi Karlovački

Rezultati preventivno-represivne akcije na prekršaj nedavanje pokazivača smjera

13.03.2019

Crna kronika

Utvrđeno je ukupno 120 prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama, a od toga 83 prekršaja su se odnosila na prekršaj nedavanje pokazivača smjera

Policijski službenici su u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja na području Policijske uprave karlovačke jučer 12. ožujka provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na prometni prekršaj nedavanje pokazivača smjera.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 120 prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama, a od toga 83 prekršaja su se odnosila na prekršaj nedavanje pokazivača smjera.

Ujedno, dan ranije 11. ožujka policijski službenici su na tri lokacije u gradu Karlovcu i to kružni tok Dubovac i Švarča te raskrižju Senjske ulice s Ulicom Lušćić i Ulicom Kralja Petra Kršimira IV proveli nadzor u prometu s ciljem uočavanja broja vozača koji daju/ne daju pokazivače smjera. Ovaj nadzor proveden je neposrednim opažanjem policijskih službenika na navedenim lokacijama s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja u nepoštivanju odredbi članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Tom prilikom nadzorom su obuhvaćena 903 vozila od kojih su u 411 slučajeva ili 45,5% vozači koristili pokazivač smjera, a u 492 slučaja ili 54,5% vozači nisu koristili pokazivač smjera.

I dalje pozivamo sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu, kao i da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi se smanjila stradavanja u prometu. Podsjećamo i da samo nedavanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika može ugroziti ili dovesti u zabludu druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.