Prvi Karlovački

Rekordan broj prijava na foto natječaj „Volim svoju županiju“

17.04.2019

Vijesti

Natječaj je otvoren do 22. travnja, a najbolje fotografije iz svake županije ući će u postav putujuće izložbe koja će biti predstavljena diljem Hrvatske

Posljednji je tjedan foto natječaja „Volim svoju županiju“. Ovogodišnji je odaziv srušio rekorde od prijašnjih godina, pristiglo je više od 3300 prijavljenih fotografija.

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ priča priču o ljepotama Lijepe naše od 2016. godine kada je nastao kao pilot projekt kojemu je cilj promocija ljepota Republike Hrvatske, ali iz perspektive profesionalnih i amaterskih fotografa, žitelja svoga kraja.

Natječaj je otvoren do 22. travnja, a najbolje fotografije iz svake županije ući će u postav putujuće izložbe koja će biti predstavljena diljem Hrvatske. Podsjetimo, autori mogu predati maksimalno tri fotografije jednostavnom registracijom na https://www.volimzup.hr/

Glavne nagrade, GoPro 7 Silver i White digitalne sportske kamere, dodjeljuju se u dvije kategorije. Prva je kategorija Najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija na čijem je čelu Marija Milin, profesionalna fotografkinja. Ostali članovi su stručnjaci iz odnosa s javnošću Ivana Gusak-Galić (Osječko-baranjska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija) i Karlo Frljužec (Krapinsko-zagorska županija). O pobjedniku druge kategorije odlučuju glasovi prikupljeni putem Facebook-a. Glasati možete unutar aplikacije na odabranoj fotografiji pritiskom na „Sviđa mi se“ gumb koji se nalazi ispod fotografije. Isto tako, ispod fotografije se nalazi opcija dijeljenja fotografije na društvenim mrežama.