Prvi Karlovački

Reagiranje HDZ-ovaca na kritike Anđelki Salopek od strane ogulinskog SDP-a

18.01.2019

Politika

"Krizu su izazvali predsjednik SDP-a Ogulina Domitrović i njegov politički mentor gospodin Vuković "

Kritike koje su predstavnici ogulinskog SDP-a jučer iznijeli ogulinskim medijima na račun predsjednice ogulinske Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, Anđelke Salopek i njezinog humanitarnog rada bile su povod današnjoj konferenciji za novinare koju su održali saborski zastupnici HDZ-a Tomislav Lipošćak i Marija Jelkovac te Anđelka Salopek u Karlovcu.

-Na jučerašnjoj pressici za ogulinske medije, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i njegovi politički istomišljenici kritizirali su kompletan moj rad prozivajući me da u slobodno vrijeme kada ne radim u školi dijelim građanima grada Ogulina milostinju. To je ono što me je kao ženu najviše pogodilo jer na taj način je prozvao sav humanitaran rad ne samo mene kao žene koja radim u brojnim udrugama i društvima, nego i volonterski rad svih ostalih žena i osoba koje volontiraju u slobodno vrijeme i koje na taj načine žele dati svoj doprinos gradu Ogulinu, odnosno zajednici u kojoj žive, istaknula je Salopek.

Rekla je kako taj njezin dugogodišnji rad ne traje jedan dan, jedan mjesec, nego unazad trideset godina postoje i svjedoče brojni pisani dokumenti o brojnim humanitarnim akcijama i projektima kao ravnateljice škole, predsjednice KUD-a Klek Ogulin, kao dugogodišnje članice Društva Naša djeca grada Ogulina, a jedno vrijeme i predsjednice toga Društva…

-To me neće obeshrabriti da i dalje nastavim istim tempom pa možda još i jače raditi za dobrobit svih građana i građanki grada Ogulina, naglasila je.

Saborska zastupnica HDZ-a i predsjednica županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, Marija Jelkovac također je reagirala poručivši kako je ovo napad na sve žene u politici.

Meni je neshvatljivo uopće da oni prozivaju gospođu Salopek zbog humanitarnog rada i zbog njezinog volonterizma što bi ustvari trebalo biti pohvalno i za što bi trebala biti nagrađena jer svatko humanitarnim radom i volonterizmom unaprjeđuje zajednicu u kojoj živimo, izjavila je Jelkovac dodavši kako je Salopek predsjednica navedene organizacije tek dva i pol mjeseca i neshvatljivo joj je kako su je u ovom kratkom vremenu prepoznali kao neku možebitnu prijetnju SDP-u i da su se na nju obrušili na osobnoj razini, što smatra vrlo ružnim.

-Neprihvatljivo mi je i kao saborskoj zastupnici da se na ovakav način ustvari atakira na jednu ženu koja želi politički raditi i doprinijeti svojoj zajednici. Smatram da je to ustvari napad na sve žene u politici i da to ne bi smjelo biti prihvatljivo nikome i nasuprot tome smatram da SDP kao politička organizacija  koja želi biti ozbiljna treba ustvari motivirati žena da se uključe u politički rad, a ne na ovakav način ih pokušati demotivirati. Ne znam je li to po onoj „u strahu su velike oči“, pa što vidimo na nacionalnoj razini kada nema argument, a vidimo da politički rejting pada, kad se ne mogu riješiti problemi unutar stranke onda se napada sve što dolazi od Hrvatske demokratske zajednice na negativan način, a u ovom slučaju i humanitaran rad. Smatram da gospođa Salopek zajedno sa svim drugim kolegicama u Zajednici žena Katarina Zrinski je jako lijepo započela rad, rade tek dva i pol mjeseca i vjerujem da će taj rad  nastaviti ovako kvalitetno odrađivati i pozivam sve žene i u Ogulinu i u Karlovcu i cijeloj Hrvatskoj da se aktivno uključe u politiku jer očito je njihov rad kvalitetan i prepoznat, poručila je Jelkovac.

Saborski zastupnik i predsjednik ogulinskog HDZ-a, Tomislav Lipošćak također se osvrnuo na ovaj slučaj.

Postavio bih pitanje je li HDZ protekle dvije godine kako je SDP s koalicijskim partnerima na vlasti u Ogulinu, učinio bilo što destruktivno ili na štetu građana Ogulina. Odgovor je upravo suprotan. Mislim da je u ovih dvije godine grad Ogulin posjetilo više saborskih zastupnika i državnih dužnosnika, više čak i stranačkih dužnosnika i ministara, nego što je to bilo za vrijeme dok je HDZ bio na vlasti. Hrvatska demokratska zajednica je u Gradskom vijeću u ovom sazivu bila u manjini i kao takvi nismo mogli utjecati na rad većine u Gradskom vijeću, niti na odluke koje donose. Smatramo da je sve ovo samo pokušaj odmicanja fokusa od stvarnog problema i situacije u gradu Ogulinu, odnosno krize koju je izazvao predsjednik SDP-a Ogulina Domitrović i njegov politički mentor gospodin Vuković što smo bili i svjedoci ubrzo nakon neodržavanja prošle sjednice Gradskog vijeća.

Bili smo zatečeni svime onime što se događalo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Ogulina. Ponovit ću, nismo bili u većini, nismo mogli utjecati niti na odnose između dojučerašnjih koalicijskih partnera i velike ljubavi koja je između njih vladala. Do kraja smo željeli da se ispoštuju zakonske procedure, da se ne vrše poslovničke manipulacije kakve su se pokušavale, ali jednako tako moramo naglasiti da nije bilo volje u prvom redu niti od gospodina Domitrovića ne kao gradonačelnika, nego i kao predsjednika ogulinskog SDP-a da nešto konstruktivno napravi, nego se od prvog trenutka obrušio prvenstveno na HDZ vjerojatno s krajnjim ciljem izazivanja izbora i vjerojatno lovljenja nekih političkih poena u mutnom, naglasio je Lipošćak.

Rekao je i kako se u HDZ-u nakon raspuštanja Gradskog vijeća pripremaju za izbore koji su jedina opcija i kako će se HDZ kao i uvijek za njih kvalitetno pripremiti i na svojim tijelima donijeti listu za Gradsko vijeće. (sl)

Foto: I. Čepurkovski