Prvi Karlovački

Proračun Grada Duge Rese stabilan, realan i razvojni

21.12.2018

Politika

Dugoreško Gradsko vijeće izglasalo je proračun za 2019. i projekcije za 2020. i 2021. godinu, danas na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici. Za proračun je bilo deset vijećnika i pet suzdržanih. Proračun je težak 38,7 milijun kuna i za gotovo 8 posto je viši od planiranog. Najznačajniji proračunski prihodi od poreza iznose 19,6 milijuna kuna, što je gotovo 51 posto proračuna. Na sjednici je prihvaćen i drugi ovogodišnji rebalans proračuna, a potvrđeno je i imenovanje ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa Igora Črnogelja, kojemu je ovo četvrti mandat na toj funkciji.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar proračun je ocijenio stabilnim, realnim i razvojnim.

-Važno je naglasiti da smo ovim proračunom „digli“ naknade za novorođenčad, pobrinuli smo se za računalnu opremu u školama, koja će biti dostavljena i instalirana do 14. siječnja iduće godine, naši učenici ne trebaju brinuti kako će do škole, jer smo za sve njih u proračunu osigurali sredstva do karaj školske godine. Pomoći koje su već ugovorene iznose 10,5 milijuna za infrastrukturne projekte, kao što je izgradnja reciklažnog dvorišta, projekt HITRO-INTERREG Slovenija-Hrvatska, poduzetnički inkubator, uređenje staza na groblju, Parka dr. F. Tuđmana, širokopojasna bežična mreža, besplatne knjige, opremanje vrtića, dječja igrališta te rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i ostalo.

-Ono što smo na izborima obećali mi ćemo i ostvariti, kaže Boljar, veliki su zadaci pred nama i vjerujem da ćemo vlastitim sredstvima ali i određenim kreditnim zaduženjima, što se prije svega odnosi na aglomeraciju, našim građanima osigurati ugodnije i uređenije mjesto za život. Prihodi koji su pokazatelj stabilnosti su veći, a rashode ćemo usmjeravati onako kako smo na izborima i obećali. Ono što je u našoj domeni, kao Grad mi ćemo sigurno provesti, a ono što nije, nadam se da ćemo određenim lobiranjima, razumnim programima i dobrim proračunom Dugu Resu i dalje voditi u dobrom smjeru, smjeru razvoja i prospreiteta.