Prvi Karlovački

Promocijom najnovijeg albuma “Bach & Chopin” u Zorin domu, virtuoz Viktor Vidović obilježava 30 godina djelovanja

04.12.2018

Karlovac

“Bach & Chopin” najnoviji je studijski album na kojem virtuoznim umijećem sviranja gitare, interpretira 16 suita prilagođenih za muziciranje na gitari.

Viktor Vidović, gitaristički virtuoz i višestruki dobitnik nagrade Porin iza sebe ima objavljenih deset nosača zvuka i jedan DVD, a u Gradskom kazalištu Zorin dom u petak 7. prosinca promovirat će najnoviji studijski album “Bach & Chopin”, kojim će ujedno obilježiti 30 godina djelovanja.

“Bach & Chopin” najnoviji je studijski album na kojem virtuoznim umijećem sviranja gitare, interpretira 16 suita prilagođenih za muziciranje na gitari, Johanna Sebastiana Bacha i Frédérica Chopina. Ovaj album u izdanju Croatia Recordsa, Viktor, uz brata Slivija producentski i potpisuje, snimljen je u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u Karlovcu.

Iako sam gitaru počeo svirati puno godina ranije, 1988., smatram ključnom i godinom koja je bila na neki način prekretnica u mom dotadašnjem radu, pa da tako kažem od te godine i brojim moje umjetničke nastupe. Od repertoara koji ću u petak izvesti neka djela Bacha i Chopina publika će imati prilike po prvi puta čuti u gitarističkoj izvedbi. Pored djela koja se nalaze na CD-u izvest ću i neka novija autorska djela i nekoliko djela španjolskih autora. Veliko mi je zadovoljstvo da se mogu predstaviti karlovačkoj glazbenoj publici, koju pozivam da u petak dođu u Zorin dom u kojem se uvijek osjećam ugodno i „kao doma“, bez obzira na ozbiljnost i zahtjevnost glazbe koju im želim prezentirati i da zajednički proslavimo mojih 30 glazbenih godina, izjavio je Vidović.

Veliko zadovoljstvo koncertom u Zorin domu izrazio je i ravnatelj Srećko Šestan.

Ideja o solističkom koncertu kojim će obilježiti vrijednih 30 godina karijere rodila se početkom kazališne sezone kada sam mu tijekom jednog neformalnog druženja, odmah predložio da to bude u velikoj dvorani kazališta. Na taj način Zorin dom odaje počast njegovom radu i djelu i mi ćemo biti kompletni organizatori i pokrovitelji tvog koncerta, a Viktor ima jedan zadatak, samo uvježbati repertoar za koncert i nastupiti. Stoga mi je izuzetna drago što smo omogućili Viktoru, njegovoj i našoj publici uživanje u vrhunskom glazbenom spektaklu, zaključuje Šestan.

Koncert je 7.prosinca, a počinje u 20 sati.