Prvi Karlovački

Premijera plesne predstave “Nuspojavus” i pretpremijera predstave “Korak po korak”

08.05.2019

Kultura

U Gradskom kazalištu Zorin dom održana konferencija za novinare

U Gradskom kazalištu Zorin dom održana je konferencija za novinare na kojoj su najavljene jedna premijera i jedna pretpremijera. Najavljena je premijera plesne predstave “Nuspojavus” Karlovačke plesne reprezentacije. Autorski tim čine Goran Koprenica, Željka Kostanjšek, Jasna Pribanić i Ivana Rumenović Novinić.

Predstava uprizoruje likove iz poznatih bajki, a svaki od likova psihički poremećaj koji pokušava izraziti plesom. Nuspojavus nastaje kad sve ostalo zakaže, to je čarolija, tajanstvena terapija pokretom, terapija plesom. Premijera predstave bit će održana u petak 10. svibnja u 20 sati, a repriza slijedi u subotu 11. svibnja u 20 sati.

Drugi dio tiskovne konferencije za novinare bio je posvećen pretpremijeri predstave “Korak po korak” u režiji Peđe Gvozdića, a na tekst Petre Cicvarić. Predstava se bavi temom očuvanja okoliša i ekologije, a cjelokupna scenografija i kostimi iskorišteni su i izrađeni od prijašnjih predstava, kako bi se ukazalo  na važnost recikliranja i prenamjene materijala. U predstavi igraju Lovorka Trdin i Andro Damiš, koji su se pokazali kao izuzetno marljivi i talenirani mladi glumci.

Predstava Korak po korak nastala je u suradnji s Gradom Karlovcem u sklopu projekta “Pametno odloži, bolji Karlovac složi”, a sufinanciran je iz EU Kohezijskog fonda u razdoblju 2014.-2020.

Predstava će se izvoditi od 13.do 17. svibnja u karlovačkim školama i vrtićima te Centru za odgoj i obrazovanje mladeži Banija. Pretpremijera predstave najavljenja je kroz vikend matineje 11. i 12. svibnja u 11 sati, ulaz na predstave je besplatan uz obavezno prethodno podizanje ulaznica na blagajni Zorin doma.