Prvi Karlovački

Potpisan Sporazum o suradnji na izradi i provedbi strategije razvoja urbanog područja Karlovac

09.04.2019

Karlovac

Sporazum su potpisali gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar

Potpisivanje Sporazuma o suradnji na izradi i provedbi strategije razvoja urbanog područja Karlovac održano je danas u kongresnoj dvorani Aquatike. Sporazum su potpisali gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar. Ozaljska gradonačelnica izrazila je radost zbog potpisivanja ovog sporazuma.

-Ozalj, Karlovac i Duga Resa ulaze u proces za koji se nadamo da će otvoriti nove mogućnosti za nas. Strategija na kojoj se radi i koju ćemo zajedničkim snagama osmisliti doći će do rezultata i pokaznica koji su to projekti koji će nam donijeti nešto novo, rekla je gradonačelnica Lipšinić.

Tomislav Boljar kazao je da se jedino suradnjom tri grada može doći do boljitka na ovom području.

-Ono o čemu cijelo vrijeme govorimo, ono što cijelo vrijeme naglašavamo, to je partnerstvo između gradova, jer ovaj razvoj strateške zajedničke vizije, koju mi sada trebamo slagati graditi za razvoj naša tri grada nadilazi naše administrativne granice. Mi smo čvrstog uvjerenja da jedino suradnja između gradova može doprinijeti razvoju ovog našeg područja, rekao je Boljar.

Karlovački gradonačelnik istaknuo je da je potpisivanje sporazum samo kotačić u svemu onome što će se događati.

-Ovo svečano potpisivanje sporazuma o strateškom razvoju područja gradova Karlovca, Ozlja i Duge Rese je kotačić svega onoga što će se događati na ovom području. U tom kontekstu ova tri grada plus Karlovačka županija i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija, dakle pet institucija, pokazuju da kad se uigramo možemo donijeti kvalitetna rješenja. Do rujna će strategija biti gotovo i tada će se znati s kojim će se projektima ići. Mi smo došli do ovog sporazuma za tri mjeseca, drugim gradovima trebalo je puno više, a to znači s kojoj smo energijom ušli u sve ovo, istaknuo je Mandić.

U ime župana Damira Jelića potpisivanju sporazuma prisustvovala je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

-Ja bih rekla da smo na sjednici Vlade u prosincu u Karlovcu dobili dvije prilike, dvije šanse, a to su odluke koje su dobili župan Damir Jelić i gradonačelnik Damir Mandić. Župan je dobio odluku o izradi interventnog plana, koji se odnosi na područje grada Slunja i okolnih općina. Gradonačelnik Mandić dobio je odluku zbog koje smo danas ovdje, a to je sporazum o suradnji na izradi i provedbi strategije razvoja urbanog područja Karlovac, rekla je Martina Furdek Hajdin. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski