Prvi Karlovački

Pokušaj ubojstva u ugostiteljskom objektu u Dugoj Resi

02.01.2019

Crna kronika

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški izdvojila je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 26-godišnjaka da se u ranim jutarnjim satima u ugostiteljskom objektu u Dugoj Resi dogodio fizički sukob u kojem je teško ozlijeđen 23-godišnjak. Policija je uhitila 22-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je 22-godišnjak u ugostiteljskom objektu nakon fizičkog sukoba s 23-godišnjakom pristajući da ga usmrti razbijenom bocom teško ozlijedio 23-godišnjaka. Na mjestu događaja očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstvo u pokušaju 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te će danas tijekom dana uz kaznenu prijavu biti doveden na županijsko državno odvjetništvo.

Jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Mrzljaki, općina Draganić policijski službenici utvrdili su da neregistriranim osobnim automobilom, bez registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,75 g/kg, za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom i bez osobnih dokumenata upravlja 44-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici biti proslijeđen optužni prijedlog.