Prvi Karlovački

Petnaest vozača isključeno iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

13.05.2019

Crna kronika

Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 15 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 173 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 24 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 70 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,09 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 163 km/h.

U proteklom tjednu na području Karlovca i Ogulina uhvaćene su tri osobe koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. “recidivisti”.

Naime, utvrđeno je da je 38-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije. Vozač je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 kuna.

Nadalje, utvrđeno je da je 24-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a unatrag tri godine u pet slučaja već je bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 7.500 kuna.

Za 25-godišnjeg vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila, a unatrag tri godine u dva slučaja već je bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 7.757 kuna.