Prvi Karlovački

Očekuju se gužve na prometnicama i graničnim prijelazima

18.04.2019

Mozaik

Povodom nadolazećih blagdana, policija poziva na oprez

Blagdanski dani i dani vikenda su pred nama. Kao i proteklih godina, gužve se ne očekuju samo u trgovačkim centrima, već i na prometnicama i graničnim prijelazima.

-Zbog očekivanog povećanja prometa na cestama i prometnih gužvi  u narednim danima, posebice u središtima gradova, prilazima većim trgovačkim centrima i oko gradske tržnice, ali i na graničnim prijelazima pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje kako bi naredni dani i blagdani protekli sa što manje stradalih u prometu, rekla je glasnogovornica Policijske uprave karlovačke, Andreja Lenard.

U danima blagdana uobičajeno veći broj osoba konzumira alkohol, a među njima je i znatan broj onih koji potom upravljaju vozilom te na taj način ugrožavaju svoju sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika. Stoga, ako planirate ili vam se jednostavno dogodi da popijete čašicu više, nemojte sjedati za volan. Također, vrijeme blagdana, vrijeme je čestitanja pa se povećano koristi i mobitel, a nerijetko i u vožnji.  Dokazano je da uporaba pametnog telefona u vrijeme vožnje značajno produljuje vrijeme reakcije vozača, kao i da povećava rizik od prometne nesreće tri puta. Budite pametni, odložite mobitel, lagano s papučicom gasa, ne konzumirajte alkohol i sigurno vozite do svog odredišta. (a.r.)