Prvi Karlovački

Natjecanja mladih glazbenika Karlovačke županije

12.04.2019

Kultura

Petra Ferenac, učenica klavira 6. razreda osnovne glazbene škole u klasi Nikice Križan, mag.mus. proglašena laureatom pijanističkog natjecanja te je osvojila veliki pehar

U Glazbenoj školi Karlovac završila su dva školska natjecanja koja okupljaju učenike glazbenih škola iz Karlovačke županije. Na 12. školskom natjecanju mladih pijanista nastupilo je 80 učenika u sedam kategorija, a na 5. školskom natjecanju gitarista nastupilo je 40 učenika u šest kategorija. Ocjenjivački sudovi sastavljeni od nastavnika klavira i gitare nisu imali lagan posao jer su svi natjecatelji pokazali zavidnu razinu vještina sviranja. Učenici su za nagradu dobili priznanja i zaslužene medalje. Petra Ferenac, učenica klavira 6. razreda osnovne glazbene škole u klasi Nikice Križan, mag.mus. proglašena je laureatom pijanističkog natjecanja te je osvojila veliki pehar. Među nagradama je i edukacija kod svjetski renomiranih pedagoga u sklopu 7. Karlovac Piano festivala koji se održava u srpnju kao i nastup na Piano maratonu u Glazbenom paviljonu.

Školska natjecanja su sjajna prilika da učenici pokažu javnosti svoja naučena umijeća sviranja i da se uključe u Međunarodne projekte koje provodi Glazbena škola Karlovac.  Uskoro nas očekuje i natjecanje učenika iz solfeggia (15. svibnja) i Natjecanje puhača i udaraljkaša (21. svibnja), smotra gudača i tamburaša (2. i 4. travnja), smotra teoretičara, obligatista i orguljaša (16. svibnja) i smotra puhača i udaraljkaša (24. svibnja). Sve navedene aktivnosti su potvrda velikog truda učenika i njihovih mentora kao i uspješne promocije razvoja učeničkih kompetencija kulturnih i kreativnih industrija, kažu nam u Glazbenoj školi Karlovac.