Prvi Karlovački

Karlovačka županija objavila dva javna poziva -jedan za potpore u poljoprivredi, drugi za turističke projekte

19.04.2019

Županija

Karlovačka županija objavila je dva javna poziva. Jedan je za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju Županije, a drugi za turističke projekte u Županiji.

Potpore se mogu ostvariti za subvencije kamata poljoprivrednih kredita i jednokratnim bespovratnim sredstvima male vrijednosti u primarnoj poljoprivrednoj i prerađivačkoj proizvodnji, proširenju osnovnih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, promociji i marketingu gotovih poljoprivrednih proizvoda.

Zatim, potpore se mogu koristi u  izgradnji, obnovi i opremanju smještajnih kapaciteta, izletišta i kampova u turizmu, razvoju posebnih oblika i inovativnosti u turizmu, promociji i oglašavanju te izlagačkim aktivnostima na specijaliziranim turističkim sajmovima.

Ukupna vrijednost u oba javna poziva za razvoj poljoprivrede i turizma iznosi 1.565.000 kuna, a financijska sredstva su u cijelosti osigurana iz proračuna Karlovačke županije. Prijave na javni poziv za turizam primaju se do 10. lipnja, dok je javni poziv za poljoprivredu i ruralni razvoj otvoren do iskorištenja sredstava, najkasnije do 1. prosinca, ove godine.

Sve detaljnije informacije o prihvatljivim prijaviteljima, pojedinim mjerama, uvjetima i kriterijima za dobivanje potpora saznajte na poveznici Javni pozivi za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i turizmu za 2019. ili na e-mail adresi gospodarstvo@kazup.hr