Prvi Karlovački

Kalendar nasilja objavljen na stranicama MUP-a

03.04.2019

Vijesti

Nasilje u obitelji događa se u „četiri zida“ , ali tamo ne treba i ostati! Njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i cijelo društvo, stoji na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske svakog će dana putem “kalendara nasilja” izvješćivati javnost o kaznenim djelima i prekršajima iz domene obiteljskog nasilja.

-Nasilje u obitelji događa se u ‘četiri zida’, ali tamo ne treba i ostati! Njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i cijelo društvo, stoji na stranicama MUP-a.

Kalendar nasilja nalazi se na naslovnici internetske stranice MUP-a, a odabirom datuma može se dobiti informacija o broju kaznenih djela i prekršaja vezano uz nasilje u obitelji na koje se policija odazvala proteklog dana, odnosno u protekla 24 sata. Prilikom ovog izvješćivanja neće se objaviti podaci koji bi mogli dovesti do identiteta žrtve, svjedoka ili počinitelja navedenih kaznenih djela ili prekršaja kao niti detalji samog događaja.

Cilj je, kažu, upoznati javnost s brojnošću kaznenih djela i prekršaja po kojima policija i druge službe svakodnevno postupaju, daleko od očiju javnosti. Iz MUP-a pozivaju da se nasilje prijavi na brojeve telefona 112 i 192.