Prvi Karlovački

Irena Božičević nasljednica Srećka Šestana

09.05.2019

Karlovac

Kazališno vijeće Gradskog kazališta Zorin dom donijelo je odluku o prijedlogu imenovanja Irene Božičević za ravnateljicu Gradskog kazališta Zorin dom

Kazališno vijeće predložilo je Irenu Božičević za novu ravnateljicu Gradskog kazališta Zorin dom. Vijeće je utvrdilo da njena prijava u potpunosti ispunjava sve tražene uvjete iz natječaja.

Prijedlog Kazališnog vijeća mora potvrditi karlovačko Gradsko vijeće na svojoj 27. sjednici koja će biti održana 17. svibnja.

Irena Božičević rođena je u Zagrebu 19. rujna 1967. godine, a 1971. godine s obitelji je doselila u Karlovac. U Karlovcu je završila Gimnaziju i Srednju glazbenu školu. Muzičku akademiju u Zagrebu završila je 1990. godine, te je stekla zvanje profesora glazbene kulture. Već 24 godine djelatnica je Karlovačke županije, trenutno u Upravnom odjelu za školstvo, na radnom mjestu višeg stručnog suradnika za školstvo i mlade. Aktivna je u nizu kulturno-umjetničkih društava, folklornih skupina i zborova, a nekoliko njih je i osnovala. (b.o.)