Prvi Karlovački

Inicijativa “ProbudiKA”: Odlazak Žarka Latkovića u HNS nije nas oslabio,još aktivnije ćemo prionuti radu

21.12.2018

Politika

Transfer Žarka Latkovića iz Inicijative "Probudi Karlovac" u HNS komentirao Alen Kristović ; poručuje da nisu oslabljeni

Nakon što je Inicijativa “Probudi Karlovac” ostala bez jednog predvodnika, točnije Žarka Latkovića koji je odnedavno član HNS, njegov odlazak odlučili su komentirati iz Inicijative, točnije predstavnik  Alen Kristović. Tako Kristović navodi da Inicijativa “Probudi Karlovac” djeluje nešto manje od godinu dana te je nizom aktivnosti i sugestija utjecala na vlast i odluke, počevši od propisivanja obvezne sterilizacije, uređenja dijela pothodnika, odnosno saniranja razbijenih izloga, odvojenog prikupljanja otpada, pitanja očuvanja okoliša i energetske učinkovitosti i brojna druga pitanja koja su mučila građane našeg grada.

S obzirom na dosadašnje i buduće brojne aktivnosti Inicijative “Probudi Karlovac”,a vezano uz medijske natpise o istupanju našeg kolege gospodina Žarka Latkovića dužni smo obavijestiti javnost o našim budućim koracima. Inicijativa “Probudi Karlovac” osnovana je i pokrenuta kako bi naš grad i Karlovačku županiju pokrenuli prema boljem i ugodnijem životu. Povezalo nas je dosadašnje iskustvo, kako ono kolege Latkovića u SDP-u, tako i mene osobno kroz rad u Udruzi Suvlasnika – stanara Grada Karlovca i rada u Nezavisnoj listi Domagoja Švegara kada smo među prvima ukazivali na nepravilnosti i nerad u upravljanju gradom Karlovcem.

Bez obzira na Latkovićev odlazak poručuju kako će i dalje doprinositi svojim radom i ukazivanjem na loš rad aktualne vlasti, a sve to za boljitak građana i žitelja županije.

– Ovim putem najavljujemo naš samostalni izlazak na lokalne izbore za mjesne odbore i gradske četvrti. Otvorenih ruku prihvaćamo sve ostale slične inicijative, ali i sve zainteresirane građane koji nam se žele pridružiti u daljnjim aktivnostima i borbi za buđenje usnulog grada, najavio je Kristović.

Za kraj ističu kako nisu mogli utjecati na odlazak gospodina Žarka Latkovića u veću stranku od naše Inicijative, što ne znači da su oslabljeni. Ovim putem još jednom naglašavaju da će još aktivnije prionuti radu kako bi Karlovac postao grad koji cijeni sebe, svoje građane i koji će drugi cijeniti kao grad prosperiteta, mladih, kao grad ugodnog življenja. (vb)