Prvi Karlovački

HBOR-ova povoljna kreditna linija za privatne iznajmljivače

10.04.2019

Karlovac

Kreditni zahtjevi mogu biti u visini do 50 tisuća eura, na rok do 10 godina, uz kamatnu stopu 2 posto za euro kredite, odnosno 2,7 posto, ako je kunski

U okviru aktivnosti Sekcije Zajednice obiteljskog turizma u Županijskoj gospodarskoj komori danas su predstavljeni kreditni programi HBOR-a za financiranje projekata turističkog sektora.

Izdvojila bih posebno aktualnu kreditnu liniju za privatne iznajmljivače. Prezentirat ćemo im sve mogućnosti koje su im na raspolaganju od državne razvojne banke. To su vrlo poticajna sredstva s dugim rokovima otplate, a veselit će privatne iznajmljivače koji žele svoji smještajnim kapacitetima podignuti kvalitetu i obogatiti dodatnim ponudama da im se pruža dobra mogućnost da to i ostvare putem kreditne linije HBOR-a, kazala je voditeljica HBOR-ovog Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar sa sjedištem u Rijeci  Vesna Bartolović Stančić.

Interes za ove kredite je jako velik dodaje Bartolović Stančić, a o uvjetima i raspoloživim sredstvima je rekla.

U okviru kreditne linije mogu se financirati kreditni zahtjevi u visini do 50 tisuća eura, na rok do 10 godina, uz kamatnu stopu 2 posto za euro kredite, odnosno 2,7 posto, ako je kunski. Kreditnih sredstava ima dovoljno, tako da svi privatni iznajmljivači koji smatraju da se žele uključiti  mogu to i učiniti.

U zadnjih pet godina u Karlovačkoj županiji su se udvostručili i dolasci i noćenja turista te se u skladu s tim razvija i turistički sektor posebice smještaj u privatnim domaćinstvima, kazao je predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman i dodao.

U županiji imamo 660 takvih objekata i šest OPG-ova gdje se smještaju turisti. Broj drastično raste, gotovo 8 posto bio je porast prošle godine te su smještajni kapaciteti sve bolji i kvalitetniji. Oni koji su bolje uređeni, koji nude višu razinu usluge imaju i veću popunjenost; 1,75 je prosječan broj noćenja u Karlovačkoj županiji, što znači da smo tranzitna županija. Blizina Plitvičkih jezera je tu presudna i mi zapravo želimo iskoristiti tako veliki broj turista koji dolaze da nam što više ostanu pa je s tim ciljem organiziran i ovaj seminar. Uz ove kreditne linije koje im se nude putem HBOR-a, nadam se da će još više unaprijediti  turistički smještaj. (m.m.)