Prvi Karlovački

Gvožđak i Kundić ostaju na čelu županijskog Ogranka HND-a

15.03.2019

Mozaik

Teška su vremena za novinarsku struku i zaključeno je postoji potreba za još većom aktivnošću u zaštiti novinarstva i novinara

Vedran Gvožđak iz redakcije KAportala jučer je ponovo izabran za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Ogranka Karlovačke županije. Za zamjenika je izabran Damir Kundić iz Novog lista.
Ovo je Gvožđaku drugi predsjednički mandat. Uz predsjednika i zamjenika izabrano je još troje članova Izvršnog odbora, a to su umirovljeni novinar Vlado Dražić, Marin Bakić s portala Aktiviraj Karlovca te Dubravka Vuković iz redakcije OGportala.
Ogranak će u narednom razdoblju pojačati aktivnosti i više se sastajati, najavio je predsjednik.
U ovim teškim vremenima za novinarsku struku zaključeno je postoji potreba za još većom aktivnošću u zaštiti novinarstva, naravno i novinara koji rade pod pritiscima. Dolazi do samovolje izdavača i samovolje političkih moćnika, od toga nisu izuzeti lokalni mediji pa tako ni u Karlovcu. Skupština je dogovorila da će se pokrenuti neki projekti koji su namijenjeni mladima jer mladi se sve manje odlučuju za bavljenje novinarstvom, istaknuo je Gvožđak.
Županijski Ogranak HND-a s početkom godine dobio je tri nova člana i sad ih broji ukupno 26, a povećanje broja članova također je jedna od aktivnosti koju si je zadalo novo vodstvo. (kb)