Prvi Karlovački

Gimnazijalci i njihovi gosti iz Čakovca raspravljali o EU izborima

12.04.2019

Mozaik

Svrha današnjeg događanja je vidjeti kako mladi razmišljaju o samim izborima, sudjeluju li aktivno na njima, žele li se uključiti u promjene društva te u krajnjem cilju ih potaći da izađu na izbore, rekla je Dina Šegavić Fanjak

Karlovački i čakovečki gimnazijalci danas su se okupili u Aquatici gdje je održana debata EU BRUNCH KARLOVAC – #ovajputglasam. Središnja tema debate bili su izbori za Europski parlament. Organizator debate je Europe Direct (EDIC) centar iz Karlovca u suradnji s Europe Direct-om Čakovec i Gimnazijom Karlovac.
Tema su europski izbori tj. politička participacija mladih na izborima. Debata je zamišljena kao rasprava na tri teme, to je utjecaj društvenih mreža na mlade i njihova izlaznost na EU izbore, glasaju li mladi za program pojedinca ili za političku stranku te mogu li mladi mijenjati politike EU. Svrha današnjeg događanja je vidjeti kako mladi razmišljaju o samim izborima, sudjeluju li aktivno na njima, žele li se uključiti u promjene društva te u krajnjem cilju ih potaći da izađu na izbore, rekla je Dina Šegavić Fanjak, voditeljica projekta Europe Direct centra.
U debati je sudjelovalo je 15 maturanata karlovačke Gimnazije i 15 maturanata Gimnazije „Josipa Slavenskog“ iz Čakovca. Prethodna je debata bila održana u Čakovcu. Voditeljica projekta EDIC centra istaknula je da planiraju i druge aktivnosti vezano uz poticanje mladih da sudjeluju u EU izborima.
Imamo promotivni štand ususret izborima, prikazujemo po srednjim školama filmove iz kampanje i na taj način razgovaramo s njima o njihovim pravima, mogućnostima zapošljavanja, sve što im Europska unija nudi, tj njihove dobrobiti i zašto je važno izaći i boriti se i dalje za ta prava.