Prvi Karlovački

Gimnastički klub “Sokol” uspješan na 7. Memorijalu Darijo Možnik

18.04.2019

Sport

Gimnastički klub "Sokol" Karlovac predstavljalo je 19 gimnastičarki i 14 gimnastičara te su postigli vrlo dobre rezultate

ZTD Hrvatski Sokol bio je domaćin 7. Memorijala Darijo Možnik. Natjecanje je održano u novouređenoj gimnastičkoj dvorani  Sportskog centra Lučko. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 190 gimnastičarki i gimnastičara iz 12 klubova. Gimnastički klub Sokol Karlovac predstavljalo je 19 gimnastičarki i 14 gimnastičara te su postigli vrlo dobre rezultate.

U kategoriji kadetkinja prvo mjesto osvojila je Nera Đurić. Lucija Rožman bila je druga.  U ekipnoj kategoriji  kadetkinje Karlovac (Nera Đurić, Lucija Rožman, Maja Plavetić, Nika Babić, Franka Maglić, Lota Gačić) bile su najbolje u svojoj kategoriji  te su se okitile zlatom.

U kategoriji juniorki najbolje plasirana predstavnica bila je Doroteja Šegavić osvojivši  šesto mjesto. Ekipa juniorki (Matea Novković, Tara Radočaj, Aurora Car, Matea Šegavić, Mona Šarinić, Doroteja Šegavić) osvojila je u ekipnoj konkurenciji treće mjesto. Ekipa mlađih juniorki u sastavu Jana Gabi Kasunić, Nina Miljević, Lara Đurić, Marija Vrbanić, Dora Martišković, Daria Car i Leonarda Šlat, izborila je četvrto mjesto.

U muškoj sportskoj gimnastici u kategoriji kadeta Josip Franjo Cvitešić izborio je četvrto, a Petar Sinčić peto mjesto. U ekipnom plasmanu ekipa kadeta (Jakov Lukinić, Vito Oskar Radaković, Filip Krznar, Petar Sinčić, Josip Franjo Cvitešić) osvojila je treće mjesto. U kategoriji mlađih kadeta prva tri mjesta osvojili su predstavnici Karlovačkog Sokola. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Fran Šančić, srebro je pripalo Patriku Rajkoviću, a bronca Filipu Štedulu. Ekipa mlađih kadeta (Jeronim Hajsan, Fran Šančić, Filip Štedul, Patrik Rajković, Andrija Crkvenac, Patrik Požega) osvojila je prvo mjesto.

Na natjecanju su pravdu dijelili i Karlovački suci i sutkinje. U ženskoj sportskoj gimnastici sudile su Korina I Lara Belokleić, a u muškoj Lovro Čorak i Matija Tek. Na naše mlade gimnastičarke i gimnastičare pazili su njihovi treneri Ivan Šimunović, Robertina Kućan, Lorena Orešković, Marijan Šančić i Zvonimir Conjar. (b.o.)