Prvi Karlovački

Drugi dan FUSE festivala

11.05.2019

Mozaik

Festival će završiti večeras podjelom nagrada

Drugo izdanje FUSE festivala – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac nastavlja  punom parom. Mala scena Hrvatskog doma ponovno je okupila zaljubljenike u film, a događaja za posjetitelje nije manjkalo. Drugi dan festivala započeo je dvjema natjecateljskim projekcijama, a posjetitelji su mogli pogledati sveukupno sedamnaest filmova. Upravo će film s najviše njihovih glasova dobiti nagradu publike, jednu od pet nagrada koje će biti dodijeljene na svečanoj dodjeli nagrada u subotu navečer. Poslijepodne je uslijedila vrlo zanimljiva tema na okruglom stolu – eksperimentalni filmovi danas, o kojoj su autori filmova u natjecateljskoj kategoriji podijelili svoje iskustvo. Prisustvovali su i Tamara Perković, Ana Vine, Ksenija Sanković i ovogodišnji član žirija Dejan Durić. Drugu večer festivala Karlovac je imao filmsku premijeru – prikazan je film Ljetnikovac Damira Čučića. Damir Čučić prošle je godine bio član žirija, a ove godine posjetio je FUSE festival kako bi predstavio svoj film. Podijelio je s publikom motivaciju za snimanje istoga, iskustvo u radu ovog igranog filma koji je eksperimentalan stilski te podijelio zanimljiva iskustva  iz produkcije.

Za posljednji dan festivala, subotu 11. svibnja, predviđena je još jedna filmska projekcija na Maloj sceni. Ovoga puta, to će biti projekcija filmova koje su mladi filmaši prijavili na FUSE festival, no nisu u potpunosti zadovoljili kriterije za ulazak u festivalsku konkurenciju, ali zbog zanimljivosti tih radova, organizatori su ih odlučili prikazati u zasebnoj projekciji.

Posljednji događaj ovogodišnjeg FUSE festivala trebao je biti održan na trgu Aquatike, ali će zbog najave lošeg vremena svečano zatvaranje festivala biti na Maloj sceni. U 21 sat započinje dodjela nagrada autorima iz natjecateljskog programa. Potom će prigodni program izvesti dvoje mladih glazbenika. Dino Saurić i Marina Elezović glazbenici su koji su svoj put već pronašli u svijetu glazbe, a sada premijerno dolaze u Karlovac predstaviti se publici i uveličati sam završetak festivala.

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u partnerstvu sa Savezom udruga KAOPERATIVA koji upravlja prostorom Male scene Hrvatskog doma, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ulaz na sav festivalski program je besplatan.