Prvi Karlovački

Djeca okitila veliku božićnu jelku u Radićevoj ulici

07.12.2018

Mozaik

Djeca karlovačkih dječjih vrtića danas su sa svojim odgajateljicama okitila veliku božićnu jelku u Radićevoj ulici i time otvorila tradicionalnu izložbu jaslica u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole i na Trgu bana Jelačića, te božićnih ukrasa i slika sa zimskim motivima u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice.

Djeci su se pridružili i gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko i župnik Presvetog Trojstva, fra Krunoslav Albert.

-Želimo u ovom gradu učiniti zaista jedan lijepi susret s ljudima. Božić je uvijek nešto što privlači čovjeka, vraća ga u djetinjstvo i u toplinu obiteljskog doma. Upravo s tom porukom željeli smo potaknuti ljude da se nekako vraćamo jedni drugima, da u susretu jednih s drugima prepoznamo upravo čar jednoga djeteta i topline i radosti zajedništva što nam je svima potrebno, istaknuo je fra Krunoslav Albert.

Naglasio je kako su se njihovi volonteri iz ozračja ljubavi potrudili  angažirati i animirati vrtiće, osnovne i srednje škole grada Karlovca i šire, te razna kulturno umjetnička društva, te su izrađeni zaista maštoviti božićni ukrasi. Podsjetio je i kako volonteri i vjernici pri crkvi Presvetog Trojstva i Franjevačkom samostanu od 2010. godine njeguju ovu tradiciju s ciljem oživljavanja ovih ulica i Zvijezde.