Prvi Karlovački

Broj oboljelih od gripe u tjedan dana udvostručen, vrhunac se očekuje kroz tjedan do dva

16.01.2019

Županija

Prijavljene ukupno 102 osobe oboljele od gripe, od čega je 62 novooboljelih

Broj oboljelih od gripe u tjedan dana udvostručen, vrhunac se očekuje kroz tjedan do dvado danas prijavljene 102 oboljele osobe.

Na području Karlovačke županije do danas su prijavljene ukupno 102 osobe oboljele od gripe, a vrhunac se očekuje kroz tjedan do dva.

Što se tiče situacije s prijavljenim slučajevima gripe  u Karlovačkoj županiji za drugi tjedan 2019. godine, od 07. do 13. siječnja ukupno su prijavljena  62 novooboljela, najviše iz Karlovca. Broj novooboljelih je duplo veći nego tjedan ranije, ali to još nisu alarmantni podaci, naravno gripa će kroz nekih idućih tjedan, dva vjerojatno biti na vrhuncu, ali to ne možemo nikad sa sigurnošću znati, istaknula je doktorica Renata Hlaj iz Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Naglasila je i kako ne znači da je to stvarni broj oboljelih i on je vjerojatno puno veći, jer ne jave se svi oboljeli liječniku i ne prijave se svi oboljeli. Rekla je i kako prema podacima s prijava zaraznih bolesti koje dobivaju, nije oboljelo ni jedno dijete mlađe od šest godina, ali iako nema službenih prijava smatra kako vjerojatno ima i oboljele djece. Uglavnom, kako je izjavila, ove godine dominira tip virusa gripe AH1N1. (sl)