Prvi Karlovački

Blagoslovljen kip svete Majke Terezije

23.03.2019

Karlovac

Kip je za ovu prigodu bio umotan u prepoznatljivi sari kakav je nosila svetica koja je svoj život posvetila brizi o siromasima i bolesnima u Indiji

U spomen na 41. godišnjicu posjeta svetice Majke Terezije crkvi svetog Josipa na Dubovcu, danas je posvećen njezin spomenik pored Nacionalnog svetišta. Na svečanosti su se okupili brojni Albanci, kao i istaknuti predstavnici veleposlanstava triju država Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije, a kip je blagoslovio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.
Spomenik je za ovu prigodu bio umotan u prepoznatljivi sari kakav je nosila svetica, koja je svoj život posvetila brizi o siromasima i bolesnima u Indiji. Prigodnim riječima skupu su se između ostalih obratili izaslanica predsjednika Sabora saborska zastupnica Ermina Lekaj Perljaskaj, gradonačelnik grada Karlovca i izaslanik predsjednika vlade Damir Mandić, Kristijan Esad Čollaku, predsjednik Unije Albanaca u RH, a kod otkrivanja spomenika pridružio im se i Besir Ziberi, predsjednik Zajednice Albanaca Karlovačke županije.
Kip Majke Terezije Svetištu su darovali Zajednica Albanaca Karlovačke županije, Udruga Albanaca branitelje Hrvatske u Domovinskom ratu, kao i Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj. Spomenik je rad akademskog kipara Ante Jurkića. (kb)