Prvi Karlovački

“70 godina, a još se bavi sportom”

16.04.2019

Sport

Predstavljena knjiga o 70 godina Hrvatskog zbora sportskih novinara

U Sportskoj dvorani na Rakovcu danas je održano predstavljanje monografije “70 godina, a još se bavi sportom” povodom obilježavanja 70 godina djelovanja Hrvatskog zbora sportskih novinara. Autor knjige je karlovački sportski novinar Marijan Bakić. Na početku skupa govorili su karlovački gradonačelnik Damir Mandić i predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl. Gradonačelnik Mandić poželio je Hrvatskom zboru sportskih novinara dug život i svim sportskim novinarima uspješan rad.

-Marijana Bakića poznajem i on je vrlo živopisan, pa je sigurno i knjiga živopisna. Uvjeren sam da je vaš posao sportskih novinara vrlo zahtjevan i da treba puno truda i puno entuzijazma, ali isto tako sam uvjeren da ima i puno entuzijazma, rekao je Mandić.

Knjigu su predstavili predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec, glasnogovornik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara Vinko Knežević te sam autor Marijan Bakić.

-Ova knjiga je odraz trenutačnog stanja u Hrvatskom zboru sportskih novinara, u novinarskom cehu u Hrvatskoj. Mogu reći da nije baš idealna situacija. Knjiga je vrlo lijepa, pročitajte je ili barem prolistajte i vidjet ćete zašto je nama lijepo biti sportski novinari. Hvala Marijanu što je napisao ovu knjigu, kazao je Jura Ozmec.

Autor Marijan Bakić istaknuo je da mu se posebno sviđa naziv knjige, a njega je smislio član Izvršnog odbora Vinko Knežević. Bakić je istaknuo da je ovo treća knjiga o povijesti Hrvatskog zbora sportskih novinara.

-Prva kompilacija objavljena povodom obilježavanja pedeset godina HZSN-a, a druga povodom šezdesetog rođendana i ovo je treća kompilacija. U ovoj monografiji nastojao sam, naravno, prikazati ono što nije zabilježeno u prve dvije knjige, što se dogodilo posljednjih deset godina, a važno je za HZSN na domaćoj i međunarodnoj novinarskoj i sportskoj sceni, istaknuo je Bakić. (b.o.)